WEDSTRIJD K.K. Malle-Beerse - F.P. Halle-Gooik  5 - 7  (3-4)

DATUM 10-03-2017  21:15

DOELPUNTEN 2' own-goal 0-1, 4' Dahmani 1-1, 11' Teixeira 1-2, 11' Kuijlaars 2-2, 12' Bissoni 2-3, 13' Leitao 2-4, 17' Kuijlaars 3-4, 21' Daali 4-4, 22' Leitao 4-5, 34' Amajoud 5-5, 39' Bissoni 5-6, 39' Leitao 5-7

VERSLAG KK Malle-Beerse ontving de beste Belgische futsalploeg van de laatste jaren : FP Halle-Gooik. Het speelde de afgelopen twee jaren kampioen en won de Belgische beker en zelfs in Europa legde het een fraai parcours af.

Halle-Gooik trekt meteen ten aanval en we zien thuisdoelman Van Leeuwen al snel in actie. In de tweede minuut komt Malle-Beerse op ongelukkige wijze op achterstand via een eigen doelpunt van Amajoud. De bordjes hangen snel opnieuw in evenwicht. Na een mooie combinatie Daali - Amajoud scoort Dahmani. De thuisploeg wil meer. Met een lange uitworp zet Van Leeuwen Hakkens alleen voor de keeper, maar die kan redding brengen. Ook op pogingen van Didi en Kuijlaars is de bezoekende doelman paraat. Halle-Gooik doet wat terug via Teixeira maar paal en Van Leeuwen voorkomen doelpunten. En het doelhout blijft een rol spelen. Sababti mikt op de paal en aan de overzijde gaat een prachtig schot van Didi via de keeper op de deklat. Na een snelle combinatie en een schot vanuit een scherpe hoek komt Halle-Gooik opnieuw op voorsprong. Malle-Beerse komt onmiddellijk terug op gelijke hoogte. Kuijlaars knalt een penalty wegens handspel fraai binnen. Na een afgeblokt schot komt Halle-Gooik in de rebound opnieuw op voorsprong : 2-3. Na een technisch hoogstandje is de marge plots twee doelpunten. Een reden te meer voor Malle-Beerse om de mouwen op te stropen. Kuijlaars verovert de bal, rukt op en scoort zelf de aansluitingstreffer (3-4). In de laatste minuten speelt Halle-Gooik met vliegende keeper. Een gevaarlijk spelletje. Twee maal leidt dit tot alarmfase rood voor het Halse doel, maar er wordt niet gescoord.

De tweede periode is amper op gang gefloten als Daali met een prachtig schot gelijkmaakt (4-4). Bij een vrije trap voor de bezoekers let Malle-Beerse niet goed op en het is opnieuw op achtervolgen aangewezen. Opnieuw op zoek naar de gelijkmaker dan maar. Mals balverlies leidt tot een snelle uitbraak van Halle-Gooik en Sababti knalt op de lat. Zes minuten voor tijd wordt een schot van Daali afgeblokt en Amajoud kan in de rebound de 5-5 scoren. We beleven een superspannende slotfase. Het publiek geniet en moedigt de ploeg luid aan. Halle-Gooik gaat met vliegende keeper spelen, zoals eerder gemeld : een gevaarlijk spelletje. Het pakt echter goed uit. Met nog 1 minuut 13 seconden te gaan scoort die vliegende keeper na een goede Halse combinatie. Nu is het de beurt aan Malle-Beerse om de vliegende keeper te bezigen : een gevaarlijk spelletje. En de thuisploeg krijgt vijf seconden voor affluiten wel het deksel op de neus. De eindstand is 5-7.